3 Eylül 2007 Pazartesi

dem

insanın en büyük ihtiyacı ya da varoluşunun kendisi sıcakla soğuk arasında gidip gelmesi. ya da birşeyleri sürekli önce ısıtıp sonra dondurmak, önce dondurup sonra ısıtmak istemesi. misal, ben bu otel odasında neden bir türlü rahat edemiyorum, çünkü özetle temelde iki şeyim yok: buzdolabı ve ocak. bunlar niye bu kadar önemli? biri birgün ısıtılacak şeyleri soğutuyor, biri de birgün soğutulacak şeyleri ısıtıyor. yani o kadar basit değil ama hani temel olarak. yani "soğuk içiniz" ya da "the content you are about to enjoy (hep enjoy, hep enjoy!) is extremely hot" durumları dışında.

insan çorba içer, insan su içer, sıcak yemek ister, insan bir türlü rahat edemez. kim öğretti bütün bunları bize? ah şu tarım toplumu ah, oturup oturup sonra yiyeceklerini, sonra içeceklerini, sonra diyeceklerini biriktirir. şimdiye yapacak pek birşey kalmaz, çünkü "the content you are about to enjoy is extremely hot" ya da "dem bu demdir, dem bu demdir, dem bu demdir, dem bu dem"

not: endişe duyulmasın, cvs'den 12.99'a çin malı bir su ve hazır çorba ve noodle ısıtıcısı (keep away from children) ve "clearance! end of summer %50 off" 6.99'un yarısı 3.49 a soğuk tutma çantası aldım ve kendi tarım toplumu sonrası endüstriyel devrim otel odamı yarattım...

Hiç yorum yok: