4 Ekim 2007 Perşembe

epic 2007

ethnographic praxis in industry conference... bugun ilk gündü. yıkılan önyargılarımın listesi:
- sosyal bilimci piyasada çalışamaz, hele sosyolog antropolog falansa akedemisyen olsun ya da hindistanda kendini kaybetsin ya da bulsun.
- doktora yapmak demek akademisyen olacaksın, hatta akademisyenliğe mahkumsun demektir.
(aksine bir sürü antropolog, hem de phdli phdli, intel, microsoft, lego gibi firmalarda çatır çutur user research, etnografi filan yapıyorlar, özellikle derecelerinden dolayı işe alınıyorlar, pek de memnunlar hayatlarından çünkü yaptıkları iş hem akademik niteliklerini sonuna kadar kullandıkları analitik, hem de ürüne yönelik sentetik bazlı... sentetik tiner gibi oldu, selülözik de vardı değil mi)

bazı önyargılarımın teyidi:
- amerikalılar hele de girişimci, patron ve corporate iseler hiç çekilmiyorlar kardeşim, "just do it" mentalitesinin yapıcılığı su götürmez de, bir yere kadar...
- evet kuzey avrupa tasarım konusunda olayı çoktan ıslak götürüp kuru getirmiş, ya da öyle birşey... bakınız legonun günümüze taşınması konusunda yapılan kültürel araştırma ve sunuşun kalitesi ve dolu doluluğu... ilk defa kavramsal anlamda arkası sağlam, doğru argümanlar. bir tanesini iletmek istiyorum: "we don't design products, we search for the changes in the culture"

1 yorum:

Evren dedi ki...

Humacim anthrodesign adinda bir yahoogroup var...onu takip etmeni tavsiye ederim...