26 Kasım 2007 Pazartesi

muhtelif ve muhalif sorular

1. amerika tekrar edip duran dükkan isimleri mi demektir?
2. bu chicago tuğlalardan mı yapılmıştır?
3. insanlar neden gepgeniş bir kaldırımdan yürürken ve senden çok çok uzakken "excuse me" derler, kibarlık mı bu, yoksa gittikçe sokaklar kadar genişlemiş "body space"in (türkçesini bulamadım bu kelimenin) kibarlığa tercümesi mi?
4. christmas geldi diye sevinelim, ışık ve havai fişek gösterisi seyredelim diye bir araya gelmiş kalabalık, neden büyük bir sabırla sokakta donarak bir buçuk saat sessizce bekledi? neden "halk" kendi sesini çıkarmaz, neden kendi türküsünü söylemez? (devrimci bir hava geldi bu sözlerime, iyi oldu, oh olsun)
5. neden bir "bar" olan greenmill'de müzik çalınırken gülüştük diye bize kızdılar? orası bar idiyse ne bu lahana turşusu, eğer konser salonu ise niye bar gibi dekore ettiniz?
6. neden öpüşürken ya da sarılırken, öpüşme (yanak yanağa canım) ya da sarılmanın kendisini değil de bir kötü taklidini, bir parodisini yapıyorsunuz? ne bu cinsiyetler arası geçiş korkusu, ne bu deri hastalığı vehmi...
7. ey öğrenciler, -2 derecede parmak arası sandalet giymeyi nasıl başarıyorsunuz, peanut butter mı bunu size sağlayan, formülü nedir?
8. otelin lobisine pazar günleri konan bi kase elma, yeni gelen misafirler için mi yoksa biz kaşarlı aylık kiracılar da alabilir mi? (bu saçma soruyu onlara soramadığım için buradan haykırıyorum)
9. "paper or plastic bag?" sorusunun arkasında yatan çevreci mentalite nedir? hangi seçimi yaparsak daha yeşil bir seçim olur? kağıtları alıp plastikleri işlevsiz bırakmak mı, plastik alıp bu iflah olmaz malzemeyi dolaşıma sokmak mı?

2 yorum:

duduk makarnasi dedi ki...

1-evet
2-sadece chicago deil tum amarika
3-hastalar da onlar... kendi cevrelerinde sokaga ıseyen kopekler gibi bir perifer tanimliyorlar, ona baskasi girince de ne yapacaklarini bilemiyorlar... o "excuse me" ler kibarliktan diil, pardon alanimdan cekilir misiniz manasinda, burda da var, ozellikle marketlerde 2 km uzaktaki tipler pardon diyolar...
4- elektrik kesilince oturup aglayan, ne yapacagini sasiran bi milletten ne bekliosun :)
5-bilemiicimm
6-burda kimse opusmuyor, sarilmak bile zor millete, biz orettik sapırdatarak yanaktan opmeyi, cok guluyorlar
7- parmak arasi giyenlere cezayi mueyyide getirilsin, en azindan tirnaklarina baksinlar, tirnaklarina bakanlarda acik topuklu ayakkabi giysin, goz zevkimizi parmak arasiylan bozmasin. erkekler kesinlikle giymesin, giyenler ceza olarak 1 hafta eminönü'de tünelde 50 yeni kuruşa lahmacun satsin...
8-bunu da bilemicem
9-kendi plastik baglerini goturup ekstra almayan bir grup "cevreci" kisilik var burda, sahsen biz kendilerinden cop poseti olarak faydalaniyorus, o guzelim paper baglere ben anca eskiz yaparim...

bitti...

mo dedi ki...

1. sadece amerik değil yakında tüm dünya starbaks olacak.
2. arada sular da vardır
3. dik dik yüzlerine bakarsan iyi günler ya da hello bile dedirtebilirsin korkudan :)
4. aslında kapı kapı dolasarak ilahi okuyan olurdu ama onlar bilmiyorlar demek
5. birimizin dogumgunu deseniz belki onlarda katilirdi
6. burda da var o huy. yöreye has degil.
7. bir de ciplak ayak dolasma modasi var ki sorma gitsin. daha saglikliymis.
8. elma basi gormedigi surece herkesin. ayni kopya cekmek gibi yakalanana kadar yapmak serbest
9. burada kagit torba cok lux :)