10 Mart 2008 Pazartesi

kırık dökük ankara

bu kırık dökük olma durumu hem ankara'ya ait hislerime, hem de fiziksel bir duruma işaret ediyor. eskiye dair hissiyatını beslemek için hafızayı tetikleyecek fiziki işaretlerin özenle yok edilip ekilip büküldüğü, ezilip büzüldüğü, yani kırılıp döküldüğü bir yer olmuş ankara: tanınmaz...

beni deli eden durumlar, sorular ve örnekler: milli kütüphane cenahından koru sitesine doğru uzanan eskişehir yolu aksındaki çeyrek daire kavisli ışıklandırmalar yetmiyormuş gibi odtü'nün önündeki calatrava tarzı asimetrik köprüden 3-5 tane attırmak ne tür bir zevk fışkırtısıdır? kuğulu parkı sıkıştırıp büzüştürüp namahreme görünmez edelim diye alt geçit yaptınız, iyi peki de neden ve hangi vicdan azabıyla banyo kılıklı fayans döşemelerine çirkin ördek, pardon kuğu yavruları çizdiniz? mill kütüphane'nin önündeki gökkuşağı isimli ebemkuşağı alışveriş bölgesi, trafiği tıkamak dışında ne tür bir design bölümünün birinci sınıf projesinden esinlendi?

iyi ki aren ve evren'i gördüm ve yıllarca besleyip büyütüp kahkahalarımızla serpilttiğimiz geyikle karışık dolu dolu muhabbeti yeniden bana yaşattılar, bir ara gerçekten yanaklarım kasılıp öyle kalakalacak sandım, neyse bir ara gevşeyip aşağı doğru indiler de kasları dinlendirebildim.

bloga devam etmeme teşvik eden de onlar oldu. istanbul yolunda "suskunlar" isimli ihsan oktay anar kitabını yarıladım, okuyanlar ve okuyacaklar için "nuvârif efendi" kıssasını dikkatlere sunarım...

5 yorum:

Evren dedi ki...

humacım bir daha ki gelisinde tam bir nargile seansı duzenleyelim. mumkunse hasan dayı'ya gidelim. kale icinde ant kafe var. oradaki manzara biraz olsun ankara tesellisi olur. bir de pirinc han icindeki antikacilar ve sanatkarlar'a bakalim. bir de cikrikcilar yokusunu tirmanalim.

hicbirsey dedi ki...

evet süper olur ama sen once hasan emmiyi arayıp soru cümlesi şeklinde "selamünaleyküm" de ve randevu al, lütfen..

hicbirsey dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
melike dedi ki...

ah ankara... evet iste; ankara o yazdigindan oldu... dostlar disinda bir sey yok ankara'da.

Jilfeym dedi ki...

ankaraya gidesim yok artık..